Idre Himmelfjäll

Idre Himmelfjäll är en vinter och sommar destination under utveckling belägen i Idre mellan Idre Fjäll och Idre golfbana som öppnar i drift julen 2019. Idre Himmelfjäll ligger inbäddat i storslagen fjällnatur med Burusjön och Städjan/Nipfjällets naturreservat som närmsta grannar. Det första ca 200 tomterna är sålda i områderna Topphedenbacken och Maskullabacken 1-3.

Idre Himmelfjälls naturliga förutsättningar är speciellt lämpliga för familjer. Till premiären julen 2019 erbjuds skidåkning i gröna, blå och röda nedfarter som slingrar sig fram i "Colorado" liknande svängar (till skillnad från stora kalavverkade raka breda nedfarter). Idre Himmelfjälls alpina skidsystem kommer att anpassas i alla delar till den mycket speciella omgivningen med gammal fjällskog där nedfarterna följer terrängen och inte tvärs om.

Inför premiären julen 2019 planerar Idre Himmelfjäll att öppna ett längdskidspår runt fjället med anslutning till det redan befintliga Burusjö spåret.

Masterplan Idre Himmelfjäll

Här nedanför hittar du delar av den Masterplan som har tagits fram tillsammans med International Alpine Design, Vail, Colorado.

För att läsa dokumentet använd denna länk http://www.scribd.com och scrolla ner för att läsa dokumentet.

För att läsa dokumentet i full storlek klicka på "Fullscreen" i den övre marginalen på dokumentet. Du kan även förstora genom att klicka på förstoringsglaset i nederkant.