Pistsystemet är byggt i ”Colorado”-stil med slingrande nedfarter

Idre Himmelfjäll blir en modern alpin anläggning där åkglädje går hand i hand med miljötänk. Pistsystemet är byggt i ”Colorado”-stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk fjällskog anpassade till de naturliga förutsättningar som finns i naturen.
 
Idre Himmelfjäll kommer att vara ett paradis för alla som älskar fjäll, vidder och skidåkning, men också för den som letar efter ett modernt koncept och värnar om natur och miljö. Här finns alla förutsättning att förverkliga sin fjälldröm
 
Det bara dryga två år kvar tills Idre Himmelfjälls alpina storsatsning invigs. Området innefattar 2 000 hektar av fjällnatur och detaljplanetillståndet medger totalt att bygga en alpin anläggning med 20 000 bäddar, restauranger, butiker och tillhörande service. 
 
Julen 2019 ska här finnas 8 liftar, 22 nedfarter, skidshop, cirka 2600 bäddar och en hel del annat. Det blir Sveriges första nya alpina storsatsning sedan 1980-talet. Den planerade expansionen de närmaste tre åren innebär en total investering i idre området motsvarande cirka 1,7 miljarder kronor.