fbpx
Boka online

INFORMATION OM CORONA (COVID-19)

Situationen med Corona viruset engagerar oss och våra gäster på många sätt.
Vi följer dagligen den informationen och de regler, riktlinjer och de lagar som Svenska berörda myndigheter och vår regering tar beslut om.
Vi planerar för att hålla liftsystemet och våra längdspår öppna fram till den 13 april 2020 även om det nu handlar om att driva en minimiverksamhet i antalet gäster så planerar vi för att hålla vårt liftsystem och spårsystem igång fram tills den 13 april 2020.
I nuläget tillåter Svenska myndigheter människor att resa till Svenska fjällvärlden och Idre Himmelfjäll. Att vistas utomhus i naturen och att samtidigt ägna sig åt fysisk aktivitet betraktas av många som positivt för folkhälsan.
Du som gäst den resterande vintersäsongen 2020 rekommenderas att åka tor Idre Himmelfjäll för din vistelse med egen bil.

Vi rekommenderar dig att ta dina pauser, fika mm på vägen tor Idre vid olika hållplatser där det inte samlas grupper av resenärer.
Om någon misstänker risk för egen smitta ska denna person ringa 113 13 med sina frågor och inte befinna sig nära sina medmänniskor.
Vår nystartade anläggning Idre Himmelfjäll är liten i dagligt gästantal i våra alpina backar och också liten i antalet gästbäddar i våra nybyggda stugor. Och vårt nybyggda alpina skidområde och områdets spårsystem sträcker sig över stora områden där våra gästande besökare är rejält utspridda över området.

Även den största enskilda påskdagen kommer varje enskild skidåkare i vårt alpina backsystem vardera ha åtskilliga 1000-tals kvadrat att disponera. När du åker i vårt alpina system ska du enbart åka tillsammans med ditt resesällskap i våra liftar. Vi kommer inte att ha singelköer öppna in i liftarna.

Vi har redan avbokat samtliga offentliga tillställningar/evenemang resten av den nuvarande vintersäsongen. Vi har också bokat av alla band för afterski och bokat av våra kvälls shower för resten av säsongen för att undvika att skapa situationer där olika grupper av människor samlas på en begränsad yta.

Med anledning av den påverkan situationen med Corona skapar med låg beläggning, färre affärer och därmed ett annat ekonomiskt läge har vi beslutat oss för att inte genomföra några evenemang under perioden fram tills sista juli 2020 då situationen inte skapar förutsättningar under denna perioden för att driva den tidigare planerade verksamheten. Vår stugförmedling är dock planerad att fortsätta sin period under denna tid.

Freds Food Court erbjuder hämtmat och erbjuder även möjlighet med utkörning av mat. Vi placerar också ut bord och stolar i restaurangen med ett glest mellanrum. Uteplatser erbjuds på vår uteservering.

Vi har sedan tidigare tagit ett antal medvetna beslut med anledning av den aktuella situationen i linje med gällande regler och riktlinjer från myndigheterna av försiktighet. Vid vår skidhyra/skidboden kommer vi vid stora ankomstdagar vid påskhelgen öka på öppethållandet fram tills kl 21.00 lördag/söndag den 4-5 april samt även på skärtorsdag den 9 april. Vi kommer också att begränsa antalet gäster samtidigt inne på skidhyran/skidboden vid större ankomstdagar.

Vi kommer av rena försiktighetsskäl att ha en icke manuell incheckning av våra boendegäster vid skidboden på Idre Himmelfjäll. Vid skidskolelektion ber vi dig som gäst att avboka din lektion i förväg om du inte är helt frisk.
I övrigt rekommenderar vi vår personal och våra gäster att iakta all den försiktighet som våra myndigheter kräver och förväntar sig av oss alla i form av mycket god personlig hygien, att regelbundet tvätta händerna, att hålla avstånd till andra människor och att aldrig vistas nära andra människor om du är sjuk.

Våra branschorganisationer har löpande kontakt med våra myndigheter och ger oss som medlemsföretag löpande information och även regler, råd och tips utifrån deras kontakter med myndigheterna.

Om du hyr ditt boende i någon av alla våra nybyggda stugor rekommenderar vi dig att boka upp din avresesyn i god tid inför er avresa. Det är populärt att köpa avresestädning. Boka i så fall upp även detta i förväg.Efter genomförd avresestädning/avresesyn lägger vår städverksamhet för din kännedom på ett spraylager med desinfektionsmedel på vissa ytor såsom tex handtag, diskbänk, toaletter osv.
Vi följer dagligen de nya riktlinjer och eventuella nya lagar/föreskrifter som våra myndigheter tar nya beslut om. Så länge som våra myndigheter inte offentliggör ett beslut om att förbjuda att vistas och resa till Svenska fjällanläggningar gäller våra vanliga av-och ombokningsregler.
En tillfällig justering av våra bokningsregler som vi gör nu pga det nuvarande läget gäller från den 28 mars fram tills vintersäsongen 2020 tar slut den 13 april 2020: Om du vill omboka din planerade resa kostnadsfritt till nästa vintersäsong kan du nu göra det. Det gäller för gäster med ankomst från 28 mars fram till 12 april 2020.

Maila oss i så fall omgående ditt boknings nr samt dina önskemål om vecka och boende nästkommande vintersäsong till info@idrehimmelfjall.se
Vi kommer att kontakta dig inom kort för att slutföra din ombokning till nästa vintersäsong.
OBS! Om du inte hade avbeställningsskydd på din nuvarande bokning så kan du inte lägga till det nu. (Du får ditt innestående belopp tillgodo och debiteras endast ev mellanskillnad vid ett högre värde på din nya bokning. Understiger värdet av den nya bokningen ditt innestående belopp så har du mellanskillnaden tillgodo. Mellanskillnad återbetalas ej).

Undersök gärna med ditt försäkringsbolag om du har andra regler för reseförsäkringen hos dom. Om du blivit sjuk kan du som vanligt avboka om du har köpt vårt avbeställningsskydd samt har ett giltigt läkarintyg. Vi råder våra gäster och anställda att fortsätta följa alla de råd och de anvisningar som våra svenska myndigheter tar beslut om.Ta hand om dig och dina medmänniskor!

Mycket välkommen!

Mvh Idre Himmelfjäll.