fbpx
Boka online
Lager32

Företaget

Välkommen till Idre Himmelfjäll

Fjällanläggningen Idre Himmelfjäll med verksamhet både vinter och sommar invigs julen 2019 med sina första 8 liftar och ca 18 nedfarter med en största fallhöjd på 323 meter och en längsta nedfart på 3,2 km. Redan julen 2018 öppnar anläggningens skidhyra och sportbutik i nybyggda lokaler.

Inför vintern 2017-2018 inledes försäljningen av 4 helt nya tomtområden där möjligheter finns att bygga flerbostadshus, köpa bostadsrätt, bygga fritidshus och även ett tomtområde för riktigt stora fjäll villor.

Idre Himmelfjäll, ligger inbäddat i storslagen fjällnatur med Burusjön, Städjan/Nipfjällets naturreservat och Idre Fjäll som närmsta grannar.

Idre Himmelfjälls naturliga förutsättningar är speciellt lämpliga för familjer. Till premiären julen 2019 erbjöds skidåkning i gröna, blå och röda nedfarter som slingrar sig fram i ”Colorado” liknande svängar (till skillnad från stora kalavverkade raka breda nedfarter). Idre Himmelfjälls alpina skidsystem kommer att anpassas i alla delar till den mycket speciella omgivningen med gammal fjällskog där nedfarterna följer terrängen och inte tvärs om.

Från julen 2019 dras längdskidspår dagligen från Idre Himmelfjäll till det redan befintliga Burusjöspåret under vintern.

FRAMTIDA ÅRET RUNT-DESTINATION

Idre är i dag en av Sveriges största turistorter i fjällen. Området är välkänt i Sverige och internationellt, bland annat tack vare Idre Fjäll samt den vackra fjällnaturen med Städjan och Nipfjället som naturliga landmärken. Området är snösäkert under vinterhalvåret och sommarhalvåret välkomnar gästerna till ett unikt friluftsparadis.

En starkt bidragande orsak till Idreregionens framgångar inom turism är den lokala kompetensen där hela 80 % av befolkningen försörjer sig på turism. Detta ger den kompetens som är nödvändig får den fortsatta utvecklingen i regionen Idre – Särna – Grövelsjön.

Idres geografiska läge och kommunikationsnät ger området bra konkurrensfördelar. Regionen är ett av Sveriges bäst tillgängliga fjällomräden med en väl fungerande infrastruktur.

Idre Himmelfjälls ambition är att skapa en världsunik året runt-destination i samklang med den känsliga fjällmiljön. Allt från byggnadsmaterial och arkitektur till energiförsörjning och kommunikationer ska vara anpassat till den mycket speciella omgivningen.

Med Idre Himmelfjäll stärker Idreområdet sin attraktionskraft väsentligt och säkrar tillväxten i bygden.

INVIGNING IDRE HIMMELFJÄLL 2019

17 december 2019 kl 11.00 invigdes Sveriges nyaste skidanläggning. Runt trehundra personer var på plats för fira med oss. Besökarna fick ta del av underhållning från vännerna på Tomteland och höra inspirerande invigningstal. Talare var Torbjörn Wallin, VD Idre Himmelfjäll, Staffan Derning visionär och grundare av Idre Himmelfjäll, Dalarnas landshövding Ylva Thörn, Älvdalens kommunalråd Kjell Tenn och försvarsminister Peter Hultqvist.

För första gången fick besökarna säga hej till Idre Himmelfjälls sagofigurer Flinga, Mossa och Myria. Ambassadören och OS-guldmedaljören Frida Hansdotter var på plats och genomförde premiäråket tillsammans med de alpina kollegorna Pernilla Wiberg, Jens Byggmark, Kajsa Kling och Anna Ottosson Blixth.

MASTERPLAN IDRE HIMMELFJÄLL

Här ovanför hittar du delar av den Masterplan som har tagits fram tillsammans med International Alpine Design, Vail, Colorado.

För att läsa dokumentet använd denna länk http://www.scribd.com och scrolla ner för att läsa dokumentet.

KONCEPT IDRE HIMMELFJÄLL

Vi är mycket stolta och glada över att få visa upp delar av det koncept som Stylt Trampoli arbetat fram på vårt uppdrag och med vår medverkan. Vi använder konceptet som vägvisare och ”röd tråd” i vår utveckling av Idre Himmelfjäll. ”En familjesaga i fyra årstider”.

För att läsa dokumentet använd denna länk http://www.scribd.com och scrolla ner för att läsa dokumentet.