fbpx
Boka online
Lager32
Lager32
previous arrow
next arrow
Företaget

Välkommen till Idre Himmelfjäll

Fjällanläggningen Idre Himmelfjäll med verksamhet både vinter och sommar invigdes julen 2019 med sina första 8 liftar och 18 nedfarter med en största fallhöjd på 323 meter och en längsta nedfart på 3,2 km. Redan julen 2018 öppnades anläggningens skidhyra och sportbutik Skidboden i nybyggda lokaler. Vid invigningen julen 2019 fanns det ca 800 bäddar i stugor och lägenheter inom 500 meter från liftarna på Idre Himmelfjäll.

Under åren 2012-2023 har det utvecklats och sålts ca 480 fritidshustomter i en rad stugbyar med möjligheter till allt ifrån en fjällstuga, fjällvillor, parhus och ett flertal flerbostadsområden. 

Inför vintern 23/24 finns drygt 4000 bäddar, 24 nedfarter, 9 liftar, restaurang, reception, närbutik, skidboden med skiduthyrning, skidskola, skotersafari och uthyrning, samevistet osv. Vi säljer just nu tomter i det nybyggda Cressidaområdet där det finns alltifrån tomter för fritidsstugor, flerbostadshus, fjällvillor och stora parhus.

Genom ett nära och gott samarbete med grannen Idre Fjäll sköter Idre Fjäll längdspåret Idre Himmelfjäll runt som ansluter till Idre Fjälls övriga skidsystem för längdskidåkning. 
Ett och samma spårkort som gäller för hela systemet. 

Inför vintern 22/23 planeras för ett nytt längdskidspår ”fjället runt” Idre Himmelfjäll och en lift granne med Polaris- och Copernicusområdet ligger också i planerna för att vara klart tills julen 2022.

Idre Himmelfjäll, ligger vackert inbäddat i storslagen fjällnatur med Burusjön, Städjan/Nipfjällets naturreservat och Idre Fjäll som sina närmsta grannar.

I området finns Idre Sameby och deras renar som är ett älskat och uppskattat inslag i stugbyarna på anläggningen. 

Idre Himmelfjälls naturliga förutsättningar är speciellt lämpliga för barnfamiljer och har snabbt blivit omtyckt av denna målgruppen. Vintertid är de allra mest attraktiva aktiviteterna alpin skidåkning, längdskidåkning och snöskoteråkning.

Anläggningen erbjuder alpin skidåkning i gröna, blå, röda och slutligen även 1 svart nedfart som slingrar sig fram i ”Colorado” liknande svängar (till skillnad från stora kalavverkade raka breda nedfarter). 

Idre Himmelfjälls alpina skidsystem kommer att anpassas i alla delar till den mycket speciella omgivningen med gammal fjällskog där nedfarterna följer terrängen och inte tvärs om.

FRAMTIDA ÅRET RUNT-DESTINATION

Idre är i dag en av Sveriges största turistorter i fjällen. Området är välkänt i Sverige och internationellt, bland annat tack vare Idre Fjäll samt den vackra fjällnaturen med Städjan och Nipfjället som naturliga landmärken. Området är omtalat snösäkert under vinterhalvåret och sommarhalvåret välkomnar gästerna till ett unikt friluftsparadis i fjällen.

En starkt bidragande orsak till Idreregionens framgångar inom turism är den lokala kompetensen där hela 80 % av befolkningen försörjer sig på turism. Detta ger den kompetens som är nödvändig får den fortsatta utvecklingen i regionen Idre – Särna – Grövelsjön.

Idres geografiska läge och kommunikationsnät ger området bra konkurrensfördelar. Regionen är ett av Sveriges bäst tillgängliga fjällområden med en väl fungerande infrastruktur.

Idre Himmelfjälls ambition på lång sikt är att skapa en unik året runt-destination i samklang med den känsliga fjällmiljön. Allt från byggnadsmaterial och arkitektur till energiförsörjning och kommunikationer ska vara anpassat till den mycket speciella omgivningen.

Med Idre Himmelfjäll stärker Idreområdet sin attraktionskraft väsentligt och säkrar tillväxten i bygden på kort och lång sikt.

Idre Himmelfjäll skall utvecklas på lång sikt med hänsyn och respekt för människor, djur och natur.  

INVIGNING IDRE HIMMELFJÄLL 2019

17 december 2019 kl 11.00 invigdes Sveriges nyaste skidanläggning. Runt trehundra personer var på plats för fira med oss. Besökarna fick ta del av underhållning från vännerna på Tomteland och höra inspirerande invigningstal. Talare var Torbjörn Wallin, VD Idre Himmelfjäll, Staffan Derning visionär och grundare av Idre Himmelfjäll, Dalarnas landshövding Ylva Thörn, Älvdalens kommunalråd Kjell Tenn och försvarsminister Peter Hultqvist.

För första gången fick besökarna säga hej till Idre Himmelfjälls sagofigurer Flinga, Mossa och Myria. Ambassadören och OS-guldmedaljören Frida Hansdotter var på plats och genomförde premiäråket tillsammans med de alpina kollegorna Pernilla Wiberg, Jens Byggmark, Kajsa Kling och Anna Ottosson Blixth.

MASTERPLAN IDRE HIMMELFJÄLL

Här ovanför hittar du delar av den Masterplan som har tagits fram tillsammans med International Alpine Design, Vail, Colorado.

För att läsa dokumentet använd denna länk http://www.scribd.com och scrolla ner för att läsa dokumentet.

KONCEPT IDRE HIMMELFJÄLL

Vi är mycket stolta och glada över att få visa upp delar av det koncept som Stylt Trampoli arbetat fram på vårt uppdrag och med vår medverkan. Vi använder konceptet som vägvisare och ”röd tråd” i vår utveckling av Idre Himmelfjäll. ”En familjesaga i fyra årstider”.

För att läsa dokumentet använd denna länk http://www.scribd.com och scrolla ner för att läsa dokumentet.