Boka online
Slider

Aktiviteter

Vintersemester betyder aktiv semester

Här på Idre Himmelfjäll kan du boka in dig på skidskola i grupp eller enskilt. Utöver skidåkning så finns här naturligtvis andra aktiviteter för hela familjen. Följ med på en guidad skotertur till renarnas land. Upplev samernas vardag i deras arbete på riktigt nära håll. Hyr din egen skoter för att ta dig en tur i områdets 180 mils preparerade skoterleder.

Några gånger i vinter bjuder vår restaurang in till familjeshower med uppträdande från Tomteland. Om du har tur träffar du också våra mytomspunna väsen Myria, Mossa och Flinga.

Här arrangeras också tävlingar och läger.
Läs mer om våra evenemang i vår eventkalender.

previous arrow
next arrow
Slider
1 Oct

Bokningstart Skipass

Vi släpper Skipass för säsongen 2019/2020

17 Dec

Invigning Idre Himmelfjäll

Premiär för Sveriges nyaste skidanlägnning. Invigningen startar kl. 11.00 med pompa och ståt, musikunderhållning och maskotar från Tomteland och Himmelfjäll . Välkomna!
23 Dec

Smyg på fjälltomten

Spana in fjälltomtens förberedelser under uppesittarkvällen. Tillsammans med tomtenissar kan alla barn tassa runt i skogen och kika på hur det rustas inför julafton.
24 Dec

Julfirande på Idre Himmelfjäll

31 Dec

Nyårsfirande

Fira in det nya året hos oss på Idre Himmelfjäll. På Fred´s food court dukas det upp för nyårsmiddag med bubblande drycker.
17 Jan

Längdläger med Sportkullan

Fredag 17 januari till söndag 19 januari anordnas läger där du kan träna inför Vasaloppet med tjejerna från Sportkullan. Träna, förbättra din åk- och vallateknik, skidtester och teori.
17 Jan

Skistarts testhelg

På vår testhelg som pågår mellan 17 – 19 januari har du möjlighet att testa årets längdskidor direkt i spåret. Köp ny utrustning på Nordens största återförsäljare av längdutrustning.
23 Jan

GS/SG läger för ungdomar

Utveckla din teknik i Super G och storslalom tillsammans med mycket meriterade tränare i Idre Himmelfjälls fantastiska träningsbackar. Lägret är för åkare i åldrarna U12 – U14.
6 Feb

Teknikläger med Håkan Westin

Den 6 – 9 februari är det dags för teknikläger med Håkan Westin. För dig som satsar på Vasaloppet får du här en helg fylld  av teori, träning, teknik och vallatips.
21 Feb

Familjeshow med Tomteland

Familjeshow med underhållning av Midvinterblotsartisterna från Tomteland
28 Feb

Familjeshow med Tomteland

Familjeshow med underhållning av Midvinterblotsartisterna från Tomteland
29 Feb

GS/SL läger för ungdomar

Utveckla din teknik i slalom och storslalom tillsammans med mycket meriterade tränare i Idre Himmelfjälls fantastiska träningsbackar. Lägret är för åkare i åldrarna U14 – U16.
10 Apr

Familjeshow med Tomteland

Familjeshow med underhållning av Midvinterblotsartisterna från Tomteland
11 Apr

Från topp till dal

Familjedag i backen med tävling i störtlopp. Vem blir snabbast ned från toppen till dalen? Tävla om fina priser i Himmelfjälls högsta fallhöjd på hela 323 meter. Öppet för alla.
11 Apr

Påskfirande

Fira påsken på Idre Himmelfjäll. Skidåkning, aktiviteter och underhållning.
17 Apr

Familjeshow med Tomteland

Familjeshow med underhållning av Midvinterblotsartisterna från Tomteland
19 Apr

Idre Himmelfälls avslutningshelg

Den första säsongen avslutas helgen den 18 – 19 april. Välkommen att fira vår första säsongsavslutning.