fbpx
Boka online
Barn över vidder

Skidåkning

Familjens nya skidparadis

Vi är en modern alpin anläggning där åkglädje går hand i hand med miljötänk. Pistsystemet är byggt i ”Colorado”-stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk fjällskog. Skogen är viktig på Himmelfjäll och  därför har vi gallrat försiktigt för en naturnära skidupplevelse. Har du tur kanske du stöter på någon av alla de invånare som bott här på fjället sedan urminnes tider

22 nedfarter och 8 liftar tar dig runt i det breda skidsystemet. Våra backar är naturliga, roliga, svängiga och omväxlande. Vi erbjuder gröna, blåa och någon röd nedfart där högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter hela 3,2 kilometer.

Från jul till påsk varje år har vi snögaranti. Minst 5 nedfarter öppna.

För dig som vill åka längdskidor finns ett draget spår som startar vid skiduthyrningen och som tar dig vidare ut i ett gnistrande vinterlandskap och Idres fjälls 84 kilometer preparerade tränings- och motionsspår. Där finns 30 kilometer belysta dubbla elljusspår för träning både dag och natt.

Då vi fortsätter expandera inför framtiden kan viss byggnation pågå i området.

> Idre Himmelfjälls pistkarta (PDF)

Frida_IH_Webb_1280x740px
-Frida-8864
-Frida-8934
-Frida-Selma-8757
IH_Webb_2020_1280x740px-27
previous arrow
next arrow

OS-medaljören och fd. alpinstjärnan Frida Hansdotter är ambassadör på Himmelfjäll. Hon fungerar som vår rådgivare och marknadsförare och dyker ibland upp på våra evenemang och tävlingar.