fbpx
Boka online
Skidakning_Skidskola1
Barn över vidder
Barn över vidder
previous arrow
next arrow
Skidåkning

ETT SKIDPARADIS FÖR HELA FAMILJEN
– ÅKGLÄDJE FÖR STOR OCH LITEN

Upplev naturlig, rolig, svängig och omväxlande skidåkning för hela familjen på Sveriges nyaste alpina skidanläggning. 24 nedfarter i olika svårighetsgrad och längd. Ski in/ski out-lägen och närhet mellan boende och backe. Säsongen 2023-2024 öppnar Polarisliften vilken blir vår tionde lift. Nytt för i år är även Himmeltrollets Skogsslinga alla små äventyrare där ute. Äventyret väntar även i vinterns nya Funpark. Skogen är ett viktigt inslag på Himmelfjäll och ger dig en naturnära skidupplevelse. Har du tur kanske du stöter på någon av alla de invånare som bott här på fjället sedan urminnes tider.

 

Nyheter

Nya äventyr på Idre Himmelfjäll

Spännande nyheter på Idre Himmelfjäll! I vinter öppnar Mossas skogsslinga, en mysig nedfart som slingrar sig fram i den trolska granskogen. Vi öppnar också en funpark som passar för våra mindre barn.

21Up147917

SKIPASS & IDREPASSET

Boka ditt skipass enkelt innan ankomst

Välj mellan Idre Himmelfjälls skipass med omväxlande skidåkning för hela familjen i 24 nedfarter av olika svårighetsgrad eller Idrepasset som ger dig tillgång till hela 83 nedfarter på Idre Himmelfjäll, Idre Fjäll och i Fjätervålen. Boka hos oss online och slipp köer när du kommer fram.

Skispass_01
Skispass_02
Skispass_03
previous arrow
next arrow

NYHET

Frida Hansdotter Cup på Idre Himmelfjäll

Helgen den 23–24 mars 2024 arrangerar Idre Himmelfjäll stolt sin första stora slalomtävling – Frida Hansdotter Cup. En tävling som riktar sig till ungdomar i åldern 11–16 år. Skidstjärnan själv kommer förstås vara på plats under tävlingsdagarna.

Frida_Hansdotter_Cup_02

Skidakning_Snogaranti
SNÖGARANTI
KÄNN DIG
TRYGG MED VÅR SNÖGARANTI

Idre Himmelfjäll är en snösäker anläggning. Mellan den 22 december 2023 till 6 april 2024 gäller vår snögaranti med minst 5 nedfarter öppna.  


SKIDUTHYRNING

Hyr dina skidor hos oss på Skidboden

Vi hjälper dig att hitta rätt utrustning oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare och vi lyssnar alltid på dina önskemål. All utrustning är noga genomgången, skidor och snowboards är alltid nyslipade och i toppskick när du hyr hos oss. Förboka online eller besök oss för personlig service på plats.

Skidakning_Skiduthyrning_01
Idre_Himmelfjall_Skidakning_Skiduthyrning_Familj_Barn_01
Idre_Himmelfjall_Skidakning_Skiduthyrning_Familj_Barn_02
previous arrow
next arrow

Hos oss kan det hända att du möter OS-medaljören Frida Hansdotter som är vår ambassadör, kanske i vår tävlingsbacke som bär hennes namn – Frida Hansdotter Race Arena.


SKIDSKOLA

Ingen är världsmästare från början. Men alla kan bli!

Vår skidskola passar lika bra för dig som står på ett par skidor för första gången som för dig som har åkt tidigare och vill utveckla din åkning till nästa nivå. Boka gruppträning eller privatlektioner.

Skidakning_Skidskola_03
Skidakning_Skidskola_01
Skidakning_Skidskola_032
previous arrow
next arrow

Lager 6
BARNENS FAVORIT
SKIDTUNNELN MED ÅKBAND
I FLINGAS BARNLAND

Skidtunneln blir snabbt en favorit. Här tar sig våra små besökare enkelt upp i barnlandet på egen hand.


PISTKARTA

10 liftar och 24 nedfarter

På Idre Himmelfjäll får du varierad skidåkning i olika svårighetsgrad för hela familjen. Här finns gröna, blåa, röda och svarta backar. Vår högsta fallhöjd är 323 meter och den längsta backen är hela 3,2 kilometer lång. Se vilka nedfarter och liftar som är öppna just idag.

IH_Puff_Pistkarta_2022_840x560px

LÄNGDSKIDOR

En trolsk naturupplevelse fjället runt

Upplev Himmelfjälls gnistrande landskap på längdskidor tillsammans med familjen på vårt nya 17 kilometer långa välpreparerade längdskidspår – Fjället runt. Spårpasset som du köper online eller vid Skidboden på plats ger dig tillgång till totalt 95 kilometer preparerade spår på Idre Himmelfjäll och Idre fjäll.

Idre_Himmelfjall_Langdskidakning_Eljusspar_Fjallet_runt
Idre_Himmelfjall_Langdskidakning_Eljusspar_Fjallet_runt_01
Idre_Himmelfjall_Langdskidakning_Eljusspar_Fjallet_runt_02
previous arrow
next arrow

BRANSCHREGLER

Utförsåkarens trafikregler

Utförsåkning ska vara tryggt och kul för alla som vistas hos oss. I SLAO:s lilla gula hittar information, allmänna bestämmelser och de regler som gäller för lift- och utförsåkning. Kort och gott det du behöver veta innan du ger dig ut i backen.

Slao_01