fbpx
Boka online
Lager13
Lager13
previous arrow
next arrow
Grundstenar

Familjen, Tillängligheten
och Naturen

Idre Himmelfjäll erbjuder en komplett upplevelse vintertid och på sikt även en sommarupplevelse – med naturen som vägvisare. Idre Himmelfjäll speglas av grundstenarna: Familjen, Tillgänglighet och Naturen.

FAMILJEN

Familjen är Idre Himmelfjälls huvudmålgrupp. Målet är att erbjuda den kompletta fritidsdestinationen för familjer – både sommar och vinter.  Anläggningen ska utformas efter familjens behov och genomsyras av familjeanda med aktiviteter och upplevelser för barn och föräldrar.

TILLÄNGLIGHETEN

Idre Himmelfjäll ska utveckla en anläggning med tillgänglighet både vinter och sommar. Från det att man bokar sin resa tills man lämnar in nyckeln till stugan. Det gör att behovet av egen bil ska minska. På Idre Himmelfjäll ska vi utveckla en anläggning där det är enkelt att äta mat, enkelt att vara med på aktiviteter, enkelt att ta sig ut i pisten (allt boende är inom ca 200 meter från pist), nära till golfbanan etc. Det gör att gästerna får tid tillsammans. Regionen är ett av Sveriges bäst tillgängliga fjällområden med 4-6 timmars bilväg från Stockholm, Västerås, Örebro och Karlstad.

NATUREN

Naturen och den svenska vildmarken är hela tiden närvarande hos Idre Himmelfjäll. Gästerna kan njuta av upplevelser i en fantastisk natur och vildmark. Den direkta kopplingen till Städjan och Nipfjällets naturreservat ger gästerna en unik vistelse i orörd svensk natur. Den unika naturen är en av Idre regionens största konkurrensfördelar gentemot andra områden i Sverige och världen. Idre Himmelfjäll ska erbjuda både ”naturliga” och aktivt uppbyggda aktiviteter – både sommar och vinter. Allt från byggnadsmaterial och arkitektur till energiförsörjning och kommunikationer ska fungera i samklang med den känsliga fjällmiljön.