fbpx
Boka online
IH_Topp_6
Förmedlingsinformation

ATT TÄNKA PÅ INNAN
DU HYR UT DIN STUGA

BILDER

För att säkerställa att ert boende presenteras på ett attraktivt sätt i våra bokningskanaler ber vi er att dela med er av bilder och korrekt information om huset i god tid. vänligen bifoga bilder enligt följande format:

  • Accepterande format jpeg, gif, tiff, png. 
  • En upplösning av minst 1280 x 720. 
  • För bästa resultat ska bilderna ha en radie på 16:9. 
  • Storleken på filerna kan inte överstiga 8 MB. 
  • Bilderna måste vara liggande.
    Bilderna kan uppdateras vartefter mot extra kostnad.

Bra bilder exteriört, interiört och smakfullt designat kan påverka uthyrningen positivt. ”En bild säger mer än tusen ord” lita på oss, så är det. Vi rekommenderar er att lägga lite extra på webbanpassad fotografering från riktiga proffs. 

FACILITETER

Uthyrningsytan av huset ska uppges i boytan. Om ni stänger någon del av huset ska denna del räknas bort ur ytan som presenteras på bokningssidan. Ni kan heller inte räkna med yta under snedtak där en vuxen person inte kan stå upprätt. Vi lägger endast ut objekt för uthyrning online som är slutbesiktade och haft slutsamråd med positiva resultat. Samt inkommit med objektsbeskrivningsdokument, ägarregistrering, stugserviceavtal och samtliga nycklar.

Tomten ska vara städad och allt byggmaterial bortplockat.

Ni ska se till att tydliga fasadsiffror med gatunumret kommer upp synligt på huset så blåljusorganisationen (polis, ambulans, brandkår) hittar rätt om det skulle behövas. Har ni ett husdjursfritt boende ska det med fördel märkas med förbudsskylt vid entrén. På så vis uppmärksammar grannar om det finns husdjur i boendet vilket leder till att de ibland kommer till receptionen med den informationen.

Det åligger er att se till så uppvärmning, el, vatten och avlopp fungerar. Samt att 7 sopkärl för sopsortering enligt nuvarande (2021-04-01) riktlinjer från kommunen/Nodava finns. Ni ska även stå för eventuella kostnader för komplet-tering av husgeråd, glödlampor, säkringar etc. 

Ni ska se till att inventarier m.m. är tillfredsställande försäkrade för kommersiell uthyrning samt att TV och eventuellt WIFI är inkopplat och fungerar. 

I avtalet är det reglerat att vi har rätt att utföra reparationer upp till en kostnad av 5000 kr per uthyrningstillfälle för att säkerställa boendets skick utan att inhämta godkännande från er. Dessa ”reparationer” kan innefatta att vi måste påkalla jourhjälp om något händer med huset. Inköp av nya kapitalvaror konsulteras alltid med ägaren först.

TIPS OCH RÅD VID UTHYRNING

Har ni tänkt att ha ert hus till förmedling så bör ni undvika att ha saker som ni är rädda om i huset. Inred gärna med vackra tavlor/väggbonader, men undvik att ha för många ”dammsamlare”. Både för att undvika att de går sönder, men främst för att det ska vara enkelt att städa. Se till att den inredning ni väljer är av tåligt material och enkelt att komplettera. Se även till att ha väggfasta sladdar för att minimera olyckor.

Boendeyta – BOA

BOA är det mått som ska anges på huset/lgh storlek vid förmedling. Ni bör räkna med följande mått gällande bäddantal:

  • 20–40 kvm – 2–4 bäddar
  • 45–75 kvm – 5–7 bäddar
  • 80–115 kvm – 8–10 bäddar
  • 115–145 kvm – 10–14 bäddar
  • 150–200 kvm – 15–20 bäddar

Allrum

Allrummet ska rymma antalet personer det finns bäddar för. Du ska kunna sitta gemensamt och umgås. Alternativt ska det finnas fler ”relax” avdelningar i huset så alla får plats i en soffa/fåtölj. Större TV med flera HDMI uttag. Om det krävs extra beskrivning för hur TV:n fungerar så kan ni sätta upp en tavla bredvid TV:n alternativt i stugpärmen, både på svenska och engelska. 

Lösenord för eventuellt WIFI ska stå i stugpärmen alternativt på en tavla hängandes på en väl synlig plats i boendet.

Kök

Diskmaskin är baskrav för barnfamiljerna idag, detsamma gäller micro för att enkelt och snabbt kunna värma barnmat. Bänkskivan i köket ska vara av ett värme och vattentåligt material. (det finns inga möjligheter att kräva gästen på ersättning för att det blivit märken i bänkskivorna) Köksbordet ska rymma personer efter antalet bäddar på ordinarie stol. Bra belysning vid arbetsytor i köket.

Extra glas/tallrikar/muggar ska finnas för komplettering i stugan, alternativt kan den servicen köpas till från stugservice. Många av våra husägare har kompletterat upp i köksskåpen redan från säsongsstart, varpå det endast behövs kompletteras inför kommande säsong.

Ordentligt tilltaget skåp/låda för källsortering inkl. tydliga sopsorteringsinstruktioner enligt kommunen/Nodava.

Sovrum

Det är extremt viktigt att boendets sovrum inte är lyhörda. Att buller och ljud inte väcker ett barn som ska nattas. 

Ni bör beräkna en säng per 10 kvm boendeyta. Gärna med flera sovrum. Minst 1 dubbelsäng per 6 bäddar. Sovrummen kan vara små men i rummet med dubbelsäng bör det finnas plats för eventuell barnsäng. Viktigt med garderober/förvaring i alla sovrum samt krokar att hänga kläder på.

Ordentliga resårmadrasser inkl. bäddmadrasser och madrasskydd. Täcken och kuddar av god och hållbar kvalité som märks med stugans adress vid eventuell tvätt samt läslampor till varje bädd.

Badrum och bastu

Minst 1 wc/dusch på 6 personer. Vid 8 personer bör det finnas 2 wc och 2 duschar. Avfallstunna/korg, skåp eller hylla att förvara toalettväska på. Hängare och torkmöjligheter för handdukar. Bra belysning vid spegel. Gärna en tavla med information om hur bastun fungerar, alternativt i stugpärmen.

Hall

Hallen bör vara beräknad i yta så antalet personer som stugan rymmer ska få plats att hänga/ställa av sig skidjackor, pjäxor, hjälmar och div skor. Rejäla skoställ, möbler och ett tåligt golv så man undviker skador på väggar/golv och möbler p.g.a. skidpjäxor m.m. Gärna med golvvärme för all snö.

Skidförråd/Skidställ

Viktigt med ett okänsligt och låsbart förråd i anknytning till huset där gästen kan förvara skidor utan att ni ska behöva vara oroliga att vassa stålkanter framkallar skada. Vi tipsar er om att skaffa en stor nyckelring till förrådsnyckeln som kan hänga på en anvisad plats i hallen. Nyckelringen bör vara så stor att den inte går att stoppa i fickan.

Entré

Sätt gärna upp en förstärkningsplåt utanför entrén för att undvika skador på fasaden när gästen sparkar av sig snön från pjäxorna.

Altan

Finns altan så bör den vara möblerad. Här bör också finnas en eldfast plats eller en hänvisad plats för att grilla vid så gästerna inte använder tillfälliga grillar på altanen om den inte är brandsäker.

Teknik

I vårt moderna samhälle finns massor av smarta lösningar både för att gagna vårt miljötänk och för att utvecklingen helt enkelt gått framåt. För att underlätta för våra/era gäster kan ni sätta upp tillgängliga beskrivningar i fin inramning t.ex. vid värmepumpen, vid den nya ”hi tec” braskaminen som har eget utsug eller om man har speciell ventilation som gästen inte får röra eller sätta informationen i stupärmen.

En del ägare sätter även upp kameror vid sina hus för att kunna ha lite koll när de inte är på plats så det inte händer något vid det nybyggda huset. Enligt Integritetsskyddsmyndigheten IMY är det tillåtet att sätta upp kamera vid sitt hus så länge den endast är riktad på sin egen tomt. I det fall husägaren ämnar ha det till uthyrning via förmedling är det dock inte tillåtet att ha kamera uppsatt utan tillstånd. Dessa tillstånds söks via IMY och kopia på tillståndet ska skickas till Idre Himmelfjäll innan förmedlingen kan starta. 

Ska det sättas upp en kamera måste det också sättas upp tydliga skyltar om att området är kameraövervakat.  

Loft

För att undvika tråkiga fingeravtryck rekommenderar vi spjälor från loftet istället för glas/plexi.

Vattenutkast

Vattenutkast utanför huset är önskvärt då mountainbike-cykling och ”Down Hill” är en populär aktivitet i vårt område. Det är alltid bra om det finns möjligheter att spola av sin cykel. 

Motorvärmar- och billaddaruttag är också önskvärt från en del gäster. Det kan ge en högre beläggning för att det just finns ”det lilla extra” vid huset.

Tvätt och torkmöjligheter

Tvättmaskin ses idag som en naturlig del i en semesterbo-stad, likaså torkmöjlighet. Detta kan vara ett torkskåp eller en torktumlare. Gästen föredrar torkskåp eftersom den har ett större användningsområde. Både skor och kläder kan torkas där.

Badtunna ute

Vid nyinstallation av badtunnor utomhus (ej klor) måste det finnas avlopp i anslutning till tunnan så vattnet pumpas ut den vägen. Tunnan får inte tömmas ut i naturen så det rinner ut i nedfarterna under vintern eller till annan ägares tomt. Rengöring av badtunnor är en extra tjänst och inget som ingår i avsyningen som stugservice utför.

Spabad/Pool med klor

Kommunens riktlinjer gällande tömning av badtunnor/spa-bad/pooler med klor, samt Idre Himmelfjälls riktlinjer för ”badtunnor ute” (gällande tömning i nedfarter) måste följas. 

Spabad/pooler med klor måste ha lock med låsanordning och säkerhetsföreskrifter måste följas. Idre Himmelfjäll avsäger sig allt säkerhetsansvar för dessa bad även gentemot gäster i förmedlingen.

Stugägare måste se till att rengöring görs kontinuerlig.

Säkerhet

Brandvarnare, brandfilt, brandstege (om det finns 2 våningar i bostaden) och brandsläckare ska vara väl synligt installerade i stugan/lägenheten enligt gällande bestämmelser.

Renskinn

Renfällar är ett vackert komplement och får gärna förekomma i stugan/lägenheten. Dock endast uppsatt på väggen. Skinnen släpper mycket hår vilket resulterar i kompensationsärenden som debiteras husägaren.

Laddbox

Vid uppsättning av elbilsladdare rekommenderar vi att ni skaffar en laddare med app-funktion för betalning. 

Idre Himmelfjäll har ingen möjlighet att debitera användandet av el.

INVENTARIER

Följande inventarier förväntas vid hyra av fjällstuga.

Sovrum

  • Täcken
  • Kuddar
  • Bäddmadrasser
  • Madrasskydd

Allrum

  • TV med fjärrkontroll
  • Askhink med tillbehör om det finns braskamin/eldstad

Hall

  • Torkmöjligheter (skotork/torkskåp)
  • Hallmatta med bra avtorkningsmöjligheter. Klädhylla med krokar, stång och galgar
  • Skohorn

WC/Bastu/Dusch

  • Duschskrapa 
  • Avfallshink
  • Toaborste
  • Eventuellt duschdraperi 
  • Bastuhink med slev 

Städmaterial

  • Skurhink med moppstativ och med löstagbar/tvättbart moppgarn, 40 cm.
  • Dammsugare med lång sladd och tillhörande påsar
  • Fönsterskrapa
  • Skurtrasa
  • Rengöringsmedel för golv, fönster och eventuell spishäll
  • Diskmedel, diskborste och disksvamp
  • Diskställ & diskpropp
  • Sopset för inomhusbruk
  • Kompost & sopsorteringskärl med tillhörande påsar
  • Sandhink, Snöskyffel & sopkvast

Elapparater

  • Kaffebryggare  
  • Vattenkokare  
  • Brödrost
  • Våffeljärn
  • Elvisp
  • Micro
  • Användarmanualer

Köksartiklar

  • Tallrikar, djupa och flata. Assietter*
  • Bestick, kniv, gaffel, matsked och tesked*
  • Glas*
  • Vin- och ölglas 
  • Kaffe-/Temuggar
  • Bröd-, frukt- och köttkniv (ar) 
  • Salladsbestick  
  • Knivslip
  • Sax (ar)
  • Konserv-, kapsyl- och vinöppnare  
  • Kastrull (er), 2-, 3- och 5 liter samt gryta (or)
  • Stekpanna (or)  
  • Tillbringare
  • Uppläggningsfat
  • Gratäng och pajform (ar)
  • Sallads, -uppläggningsskål (ar) 
  • Serveringsbestick (tänk ”Taco middag”) 
  • Durkslag
  • Brödkorg  
  • Brödpensel
  • Vitlökspress  
  • Litermått & måttsats 
  • Osthyvel
  • Potatisskalare  
  • Rivjärn
  • Sopp-, spaghetti- och såsslev (ar) 
  • Smörknivar  
  • Plastgaffel, -sked, -tång, -visp och stekspade (ar) 
  • Vispskålar och slickepott
  • Skärbräda, stor och liten  
  • Plåtar (djup och flat) 
  • Ugnsgaller
  • Kastrullunderlägg och grytlappar 
  • Huhållspappershållare  
  • Ljuslyktor för värmeljus eller elektriska ljus samt blomvas

* Fyll på så mycket det går i skåpen innan säsongen startar, då gör det ingenting om ett eller två glas går sönder under säsongen.

IH_3
IH_5
IH_7
previous arrow
next arrow